30 novembris 2013

Sāļā torte Kasparam dzimšanas dienā

Kaspara dzimšanas dienā uztapa Vijas Jakovļevas Kuzminas salāti "Iedvesma".

Mana variācija par tēmu:


Kartupeļi 12 gab.
Biezpiens 300 g
Dilles
Skābais krējums 200 g
Burkāni vidēji 3 gab.
Siers 200 g
Ķiploki 3 daiviņas
Majonēze 300 g
Skumbrija savā sulā 2 parastās bundžas
Dekoram majonēzes sietiņš, 10 ķiršu tomātiņi, gurķa gabaliņš, dilles

Man 28 cm tortes veidne. Domāju, ka minētais daudzums saietu arī 26 cm veidnē, jo man nebija pilna līdz augšai.
Novāra un sarīvē kartupeļus.
Sagriež dilles, sajauc ar biezpienu un krējumu, pievieno pēc garšas sāli. Vairāk sāli nekur neliku, tikai pie biezpiena.
Novāra un sarīvē burkānus, sarīvē sieru, sasmalcina ķiplokus samaisa ar 200 g majonēzes.
Katru kārtu liekot nolīdzina pēc iespējas, ar karoti pieblietē, lai turētos kopā kā torte. Apakšā 1/3 daļa no kartupeļiem, nākamais slānis biezpiens, tad atkal 1/3 daļa kartupeļu, tālāk burkānu-siera salāti, atlikušie kartupeļi un pēdējais slānis sadrupināta un no lielajām asakām atbrīvota skumbrija. Dekorēju ar majonēzes sietiņu, uz pusi sagrieztiem ķiršu tomātiņiem.


Man sākumā likās, ka biezpiens ar siera salātiem kaut kas nesavienojams, pati neriskētu taisīt, uzcienāja draudzene un jāatzīst bija supergardi. Nu jau otro reizi taisu pati. Šoreiz noeksperimentēju ar garnējumu. Jāsaka īsti nepatika piegarša kāda rodas pēc gandrīz diennakts ķiršu tomātiņiem stāvot majonēzē, tā kā citreiz garnējums būs cits. Bet sāļā torte gan laba un sātīga. Bildē ar sānu maliņu, jo bija jātransportē, neriskēju noņemt maliņu tikai priekš bildes. Lai gan turējās kopā ļoti labi un mierīgi būtu varējusi arī noņemt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru